Martingale systeem

martinale systeem

Dit is de klassieker onder de roulette-systemen. Je kunt eigenlijk niet claimen dat je een goede roulettespeler bent zonder het Martingale systeem getest te hebben. Want deze strategie geeft je niet alleen kansen om sneller een hoge winst te bereiken. Hij geef je ook een fundamenteel begrip van kansberekening, inzetten en uitbetalingen bij roulette. Daarom is het belangrijk om deze strategie te begrijpen, liefst nog vóórdat je andere systemen gaat gebruiken. Wat is de Martingale, en hoe zet je hem in om winst te halen?  Dit lees je hier op deze pagina.

Wat is het kenmerk van het Martingale systeem

kenmerken

Dat je nooit verliest. Wat? Hoe kan je nou nooit verliezen bij roulette? Nou ja, dat kan prima. Als je fiches op elk van de getallen van het rad zou inzetten, dan verlies je in principe bijna nooit. Maar dat is niet hoe je de Martingale speelt. In feite is er maar één vakje waar je elke ronde op inzet. Dat vakje is één van de zes enkelvoudige kansen. Dit zijn alle zes opties waarbij je bij dit systeem op kunt inzetten.

  1. Zwart is een inzet op alle zwarte getallen op het wiel. Er zijn er 18.
  2. Rood is het tegenhanger van zwart, en is een bet op alle 18 rode getallen.
  3. Even is een inzet op de 18 even getallen van het wiel.
  4. Oneven is de tegenhanger daarvan, en is een inzet op alle 18 oneven getallen.
  5. Laag is een inzet op de getallen 1 tot en met 18, en bestaat ook uit 18 getallen
  6. Hoog is de tegenhanger van laag, en is een inzet op de getallen 19 tot en met 36.

Wat zijn je kansen en uitbetalingen

Een Europees of Frans roulettespel heeft in totaal 36 getallen, plus de nul. Een enkelvoudige inzet betekent dat je bijna 50% winstkans hebt elke ronde. De uitbetaling van deze bet is 1 maal je inzet. Zet je dus €10 in op bijvoorbeeld rood, en wordt er rood geworpen, dan krijg je je inzet terug én €10 aan winst. En het halen van deze relatief kleine winsten met relatief makkelijke kansen is de basis van Martingale. Je gaat door met deze inzetten doen, en haalt dan hopelijk elke beurt je eigen inzet als winst op. Als je 10 rondjes achter elkaar wint, dan ben je in ons voorbeeld €100 rijker. Dat is makkelijk geld verdienen, of niet?

Hoe zorgt de Martingale dat je nooit verliest

Elke ronde winnen is makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Want 50% winstkans betekent ook 50% verlieskans. In feite nog ietsje meer, omdat het vervelende nulvakje ook op het wiel staat. Maar als je verliest, krijg je de kracht van de Martingale te zien. Je gaat namelijk elk verlies hardnekkig achtervolgen, met als doel het weer terug te halen. En bij de Martingale lukt dat heel vaak. Vandaar dat je in goede reeksen inderdaad nooit echt verlies haalt. Hoe haal je je verlies terug? Door de volgende beurt je inzet te verdubbelen. Stel dat je zojuist een tientje hebt verloren op je enkelvoudige kans. Je zet de volgende ronde dan in met €20. Win je die ronde wel, dan krijg je €20 aan winst én je €20 inzet terug. Die winst is genoeg om je verlies van €10 goed te maken, en je nog eens de beoogde €10 aan winst te laten halen. Zo haalt de Martingale je verlies terug.

Wat als je het tweede rondje ook weer verliest

risico tactiek

Dan verdubbel je gewoon nog een keer! Naar €40. Als het moet naar €80. Naar €160. En als je dan nog, na al die rondjes verlies niet hebt gewonnen, naar €360. Wanneer je ook wint bij de Martingale, je haalt altijd ál je verliezen weer terug. En bovendien maak je in elk geval ook de beoogde €10 aan winst. Zo zie je dat je, door je inzetten te verdubbelen, in theorie nooit verlies lijdt. In theorie, dan.

Wat is het risico van dit systeem

Er kleeft een risico aan de Martingale waarbij de strategie catastrofaal kan uitpakken. In heel veel gevallen zul je met dit systeem inderdaad een mooi winstbedrag verzamelen, en altijd je verliezen binnen een paar beurten terughalen. Heb je echter pech, dan verlies je misschien wel 10 rondjes op een rij. De kans hierop is klein. Maar áls dit gebeurt, dan heb je een probleem. Vaak gebeurt dan een van de twee volgende dingen:

Op het moment dat je niet meer kunt verdubbelen, kan je ook je gemaakte verliezen niet meer terughalen. En als je de pech hebt dat dit gebeurt, dan incasseer je een fors verlies.

Conclusie

De Martingale is een sterke, maar riskante en heftige strategie. Maar het is belangrijk dat je hem kent – want heel veel roulettesystemen gebruiken een verwante manier van inzetten verhogen en spelen met hoge inzetten.

€250 + 100 FS