Red bet systeem

Het Red bet systeem is een Roulette systeem waarbij je zoveel mogelijk van je verliezen probeert terug te halen. Deze strategie is verwant aan de Martingale, misschien wel de meest gebruikte strategie bij roulette. Op een belangrijk detail verschillen deze systemen echter van elkaar. Lees hier hoe je de Red bet strategie gebruikt om jouw winst bij het spel te optimaliseren.

Waar komt de naam Red bet vandaan

red bet systeem

Een “red bet” is natuurlijk een bet op alle rode getallen op het speelrad. Dat zijn er in totaal 18, waardoor je winstkans van bijna 50% hebt. Als alternatief kan je de naam van de strategie ook op zijn Nederlands lezen: “red mijn bet”-strategie dus. Je zal later lezen waarom deze naam ook toepasselijk is. Hoe dan ook, bij deze strategie zet je traditioneel gezien in op alle rode getallen. Als je deze bet wint, dan krijg je je eigen inzet als winst uitgekeerd.

Hoe speel je met het Red bet systeem

Bij dit systeem begin je met lage inzetten te plaatsen op alle rode getallen. Je mag overigens ook kiezen voor alle zwarte getallen, alle hoge getallen, of alle oneven getallen. De kansen en de uitbetalingen zijn bij deze zogenaamde enkelvoudige bets telkens hetzelfde. Laten we voor het voorbeeld even uitgaan van een inzet van €10 op alle rode getallen. Zolang je wint blijf je deze inzet doen. Elke keer dat je wint, haal je je eigen inzet als winst terug. Na het verloop van 10 rondjes heb je in ons voorbeeld €100 winst gemaakt. Dat is een prima winst waarmee je de strategie best kan afsluiten. Maar met 50% winstkans is er natuurlijk ook een 50% kans dat je verliest. In feite zelfs iets meer, omdat het irritante nulvakje helaas ook nog in het spel zit.

Het Red bet systeem gebruiken bij verlies

Als je een ronde verliest ben je je inzet kwijt. Net als bij de Martingale en veel andere strategieën ga je het volgende rondje proberen je inzet terug te krijgen. Je voert daarvoor twee acties uit.

  1. Je zet weer in op je originele keuze, in dit geval dus de rode getallen. Je zit echter nu je dubbele inzet in. €20 in dit geval.
  2. Je zet ook je begininzet in op de andere kant van deze bet. De andere kant van rood is natuurlijk een bet op alle zwarte getallen. Daar plaats je €10 op.

Wat gebeurt er als je wint

Als je nu wint in het volgende rondje, dat wil zeggen: de rode getallen worden gegooid, dan verdien je €40. Die €40 is precies genoeg om al je voorgaande inzetten terug te krijgen: 10 plus 20 plus 10 is gelijk aan €40. We gaan nu terug naar het beginscenario. Je zet je begininzet weer in op alle rode getallen. En nu maar hopen dat je wat meer rondjes achter elkaar blijft winnen!

Wat gebeurt er als je meerdere keren achter elkaar verliest

Als je weer een zwart getal gooit, dan ben je je hoofdinzet kwijt. Maar de inzet op zwart zorgt wel voor een lager verlies, dan wanneer je niet op zwart had ingezet. Het volgende rondje ga je je inzetten op rood nóg een keer verdubbelen. En je plaatst ook weer een begininzet op zwart met dit systeem Ga door tot je uiteindelijk wint. Zodra je wint, heb je al je verloren inzetten goed gemaakt.

Wat is het verschil met het Martingale systeem

rondje spelen

Deze strategie lijkt heel veel op een bekendere strategie, namelijk de Martingale. Die voer je eigenlijk precies hetzelfde uit. Met het enige verschil, dat je nooit een inzet plaatst op de andere kant van een bet. De inzetten die we ins ons voorbeeld op zwart geplaatst hebben, kom je bij de Martingale dus niet tegen. De Red bet is een veiligere strategie dan zijn broertje. Omdat je in één beurt altijd minimaal je begininzet aan winst maakt, is het totale verlies dat je hebt opgelopen na een paar rondjes verliezen lager. Het voordeel van de Martingale daarentegen is dan weer dat je, zodra je eindelijk wint, ook nog een keer je begininzet aan winst maakt. Wij werken het liefst met de Red Bet strategie. Verschillende keren je verlies beperken is beter dan één keer een kleine winst maken.

Wat is het risico van deze strategie

Ook al geeft de Red bet je een hoop tools in je handen om je verlies te beperken, toch kan je een fors verlies lijden. Als je meerdere hondjes achter elkaar verliest dan worden je inzetten, door het verdubbelen ervan, uiteindelijk heel hoog. Die kunnen op termijn zelfs zo hoog worden, dat je ze niet meer kan verdubbelen. Oftewel je eigen budget om roulette te spelen is gewoon op, oftewel je loopt tegen de bovengrens van de inzetten aan. En dat is het moment dat er, sorry voor de woordgrap, geen bet meer te redden valt.

€250 + 100 FS